Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Földvár Travel Utazási Iroda

Nyitvatartás: H-P: 9-17 Szo: 9-12 Infóvonal: +36 30 530 6661

$result

sfOutputEscaperArrayDecorator Object
(
  [count:sfOutputEscaperArrayDecorator:private] => 1
  [value:protected] => Array
    (
      [0] => Array
        (
          [Program] => Array
            (
              [id] => 1739500
              [data_part] => 0
              [serial_number] => 701
              [name] => Isztambuli szilveszter
              [description] => 

[r] repülővel 

5 *-os szállodában

reggeli, 2 vacsora 


1. Isztambul az egykori Bizánc a közel 1000 éves magyar kapcsolattal bír, melynek számos emlék, ma is megtalálható a városban.
2. Isztambul nem csak látványosságokban, vásárlási lehetőségekben kínál különlegesebbnél, különlegesebb lehetőségeket, hanem a török gasztronómia is felsorakozik mellé.  Különleges ízek, könnyű fogások, egzotikus fűszerezés jellemzi a török konyhát, bátran megkóstolhatunk bármely megtetszett, megkívánt ételt, mert csalódni biztosan  fogunk. 
3. Láthatjuk a világ egyik legrégebbi egyházi építményét, mely egyben a negyedik legnagyobb is: a Hagia Sofiát, az egykori Bizánc Ékkövét, mely később mecsetként, ma pedig múzeumként várja a látogatóit.

 

Gaztroélmény

 

Kulturális látnivalók

UNESCO világörökségi helyszínek

[distance] => [distance_from] => [accommodations] => [first_minute_discount] => 0 [first_minute_discount_date] => [informations] => Array ( [leiras] =>
1. nap: Budapest – Isztambul

Elutazás Budapestről 09:25 h-kor a Turkish Airlines közvetlen járatával. Érkezés Isztambulba 13:20 h-kor. Ezt követően a város felfdezésére indulunk, megnézzük az óriási, UNESCO világörökségét képező, Hagia Sophia, „Isteni Bölcsesség” bazilikát, amely a keresztény építészet az egyik legrégebbi, irányadó egyházi építménye. Az 56 m magas, több kupolás nevezetesség múzeumként látogatható. Nagyjából ezer évig a Hagia Sophia volt a konstantinápolyi Patriarchátus székhelye, ahol az uralkodókat is koronázták. A 13. században a keresztesek kifosztották, és római katolikus templommá alakították át. Miután Konstantinápoly elesett, az oszmánok mecsetté alakították, és minareteket építettek a templomhoz. A mozaikokat bevakolták, mert az iszlám tiltja az emberábrázolást.  Ezt követően elfoglaljuk a szálláshelyünket. Szállás Isztambulban (3 éj): Elite World Hotel 5*.

2. nap: Isztambul  

Reggeli után majd egész napos városnézés következik. Megtekintjük a II. Mohamed által épített Topkapi Palotát mely, több mint 400 éven át a mindenkori szultán rezidenciájaként szolgált. Ebben az épületegyüttesben mindmáig nagyon szépen megőrződtek a szobák, kertek, konyhák, háremek, és ezen kívül gazdag művészeti, kegytárgy, fegyver és kerámia gyűjteményt is megcsodálhatunk! Ezután megérkezünk a Hippodromhoz, vagyis az egykori római birodalom Konstantinápolyának hatalmas lóverseny pályájához. Következő állomásunk a hajdan víztározóként funkcionáló „elsüllyedt palota”, vagy más néven: Bazilika Ciszterna. Az I. Justinianus császár által épített ciszternát 336 db márványoszlop tartja, és falai még 1500 év után is jó állapotban vannak, mivel speciális malterral vannak befedve. Ismerkedésünket a múlttal, az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát sugalló „Kék Mecsettel” folytatjuk (Sultanahmet Camii), mely nevét az egyedülálló kék színű, izniki csempéiről kapta, melyek belül borítják falait. Építtetője a fiatalon elhunyt I. Ahmed szultán volt. Érdekessége, hogy Törökországban ez az egyetlen olyan dzsámi, amelynek 6 minaretje van, és imafülkéjét értékes drágakövek, valamint Kába és Mekka köveinek egy-egy darabja ékesíti. Miután megcsodáltuk ezt az egyik legkedveltebb látnivalót, kívülről megtekintjük Konstantinápoly hajdani erődjét, régi falait, melynek 7 tornyából már csak egy maradt meg: a Vértorony, amit börtönként használtak. Miután magunkba szívtuk a történelmet, felfedező sétára indulunk a csaknem 5000 üzletet magába foglaló nagy, Fedett Bazárba, ahol naponta több mint 400 000 ember fordul meg! A városnézés befejezése után visszamegyünk a szállodába. Kis szabadidő, majd éjjel az egyedi élményt adó tűzijáték megtekintése Isztambul belvárosában. Fakultatív programként lehetőség nyílik részt venni egy exkluzív hajóúton, a Boszporuszon, egy show-val egybekötött különleges szilveszteri gálavacsorán.

3. nap: Isztambul

Reggeli után kiheverjük az előző nap fáradalmait, és délután ellátogatunk a James Bond: A világ nem elég c. filmből is ismert Szűz Tornyához, ami a Boszporusz tengerszoros partjainál fekvő kis szigetre épült. A torony az ókori időkből maradt ránk, és az egyik legromantikusabb hely Isztambulban.  Ezután kísérletet teszünk a város gasztronómia kínálatának megismerésére, felfedezésére. Felkeressük a Galata híd környéki halsütőket, akik reggeltől estig csónakból árulják a frissen sütött finomságaikat, megismerkedünk a helyi éttermek választékával, és kóstolunk. Természetesen megnézzük, miként és hol készülnek a híres török édességek. A sok kóstolás után a program zárásaként egy igazi török kávét is elfogyasztunk. Ezt követően vásárlási lehetőség/szabadidő, majd vacsora és éjszaka a szállodában. 

4. nap: Isztambul - Budapest

Reggeli után Isztambul egyik legrégebbi bazárjában szívjuk magunkba a legkülönfélébb illatokat, a Fűszerbazárban, vagy ahogy a helybéliek nevezik: Egyiptomi bazárban. Ez a hely nemcsak a fűszereknek ad otthont, hanem különféle rágcsálnivalóknak, teáknak, sőt: parfümöknek is! Ezt követően a város ékszerdobozához, a Pierre Loti-hegyre megyünk, amely közkedvelt kirándulóhely és ahonnan csodás a kilátás az Aranyszarv öbölre. Programunkat a mintegy 60 000 nm-en elterülő Miniatürk Múzeummal zárjuk, ahol megtekinthetjük Törökország vallási és történelmi nevezetességeinek kicsinyített mását. Transzfer a repülőtérre, elutazás Isztambulból 19:10-kor. Érkezés Budapestre 19:10-kor (az időeltolódás miatt azonos).

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Isztambul történelmi negyedei
 • Topkapi Palota
 • Hagia Sophia
[programok] =>

Fakultatív program: szilveszteri hajós gálavacsora a Bosuzporuszon: 34 000 Ft

Exkluzív hajóút, a Boszporuszon, egy show-val egybekötött különleges szilveszteri gálavacsora, éjfélkor tűzijáték 

A hajó kb 150 fős, 3 szintes, mindhárom szinten show-műsorral! (Népi táncosok, hastánc, zene, mulatság)...

[további információk 2] =>

endrei_judit_ajanlasaval_(2).jpg
Isztambul egy pillanat alatt rabul ejtett, az odaérkezésünk pillanatában beleszerettem. A Boszporusz partján elterülő város hamar magával ragadott. Különleges fekvése, a római kori, a bizánci és az oszmán építészeti emlékei is hozzájárulnak ahhoz, hogy úgy érzem, egyszerre vagyok Európában és Ázsiában. A város szívében ott emelkedik az ókor csodás épülete, az Hagia Szophia, a bizánci kor nem mindennapi emléke. Nem messze innen az Elsüllyedt Palota, a Bazilika Ciszterna. Ahogy sétálunk a föld alatt, egy pillanatra úgy tűnik, alattunk egy másik világ kezdődik. Legizgalmasabb mégis a hárem titokzatos világába bekukkantani. És kedves Utazó, nem ejtettem szót a Boszporusz szoroson átívelő impozáns hidakról, a Dolmabahce díszes palotáról, a nyüzsgő Nagy Bazárról és sok más látványosságról sem. Ki ne hagyják a finom török kávét, teát, no és a keleti édességeket sem

Az út idegenvezetői

Bakos Zita

balos_zita.jpg

Bár matematikusnak tanult, de gyerekkora óta idegenvezetőnek készült és az is lett! Az idegenvezetés az élete, a hobbija és a munkája. Számára minden út egy új kaland, egy életreszóló élmény. Azt szeretné elérni, hogy minden utazó ezt érezze át és valóban fantasztikus élményekkel gazdagodva térjen haza. Ezért igyekszik mindent megtenni. Nagyon sok kedvenc desztinációja, földrésze és országa van. Észak-Amerikán, Afrikán át Ázsiáig szívesen kalauzolja az utazót bármelyik országba. Számtalan helyen otthon érzi magát és ezt az érzést próbálja átadni a vele együtt utazóknak.

Fethi Tas

thumb_fethi_tas.jpg

Fethi Taş vagyok, több mint 10 éves idegenvezetői tapasztalattal rendelkezem, itt Törökországban. Szeretném megmutatni Önöknek e nyüzsgő keleti nagyváros igazi arcát. Együtt merülhetünk bele a magával ragadó szilveszteri forgatagba a Boszporusz partján. Ahogy Napóleon is mondta; " Ha a világ egyetlen ország lenne, Isztambul lenne a fővárosa." A szilveszteri kirándulás egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy testközelből megismerjük a törökök újévi szokásait és hagyományait. Remélem, hogy együtt köszönthetjük az újévet a Boszporuszon hajókázva Európa és Ázsia találkozásánál!

Ismerje meg Isztambult

[ár nem tartalmazza] => Turkish Airlines repülőjegy illetékkel, személyenként 1 db max. 20 kg-os feladható poggyásszal és 1 db max7 kg-os kézitáskávalkb. 80.000 FtHelyszínen fizetendő költségek:borravaló: kb. 15 EURIdegenforgalmi adó: kb. 6 EURÚtlemondási biztosítás (kötelező)1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKFakultatív program: Szilveszteri hajós gálavacsora a Boszporuszon34.000 FtEgyágyas felár 78.000 FtBBP biztosítás [ár tartalmazza] => 3 éjszakai szállást helyi ,5*-os szállodában, kétágyas szobákban3 reggelit és  2 vacsoráta program szerinti transzfereket, kirándulásokat autóbusszala magyar nyelvű idegenvezetést ) [images] => Array ( [0] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/cloud_greens_blue_sea_beautiful_turkey_istanbul_landscape_bridge-621027.jpg!d.jpg [t] => ) [1] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/index.jpg [t] => ) [2] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/ist2.jpg [t] => ) [3] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/ist5.jpg [t] => ) [4] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/ist6.jpg [t] => ) [5] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/ist7.jpg [t] => ) [6] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/istanbul-1261194_1920.jpg [t] => ) [7] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/topkapi.jpg [t] => ) ) [is_ski] => [is_sport] => [is_active] => 1 [num_viewed] => 0 [num_trip] => 1 [tour_operator_id] => 9 [departure_locations] => [group_id] => 1739500 [slug] => isztambuli-szilveszter [created_at] => 2018-12-18 20:59:59 [updated_at] => 2018-12-18 20:59:59 [Rooms] => Array ( [0] => Array ( [id] => 51902021 [serial_number] => [name] => Egyágyas szoba [num_people] => 1 [num_extra_people] => 0 [min_adults] => 1 [min_people] => 1 [ages] => Array ( [Felnőtt] => Array ( [from] => 0 [to] => 120 ) ) [adult_from] => [adult_to] => [child_from] => [child_to] => [baby_from] => [baby_to] => [capacity] => 0 [program_id] => 1739500 [Program] => ) ) [Locations] => Array ( [70] => Array ( [id] => 70 [name] => Törökország [replaced_name] => torokorszag torokorszag-gazdagon anatolia korutazas-torokorszagban turecko anatolia-korut turkey torokorszag-rodosz isztambultol-antalyaig torokorszag-regio [short_name] => TR [long_name] => Törökország [type] => country [parent_id] => [coordinates] => Array ( [lat] => 38.9637 [lng] => 35.2433 [map] => Array ( [NE] => Array ( [lat] => 42.1061 [lng] => 44.8181 ) [SW] => Array ( [lat] => 35.8077 [lng] => 25.6636 ) ) ) [num_program] => 1638 [yahoo_woeid] => [slug] => torokorszag ) [466] => Array ( [id] => 466 [name] => Isztambul [replaced_name] => isztambul isztambul-husvet isztambul-punkosd istanbul-regio torokorszag-isztambul-isztambul isztambul-torokorszag hetvege-isztambulban istambul beyazit beyoglu beyoglu-taksim [short_name] => [long_name] => Törökország, Isztambul [type] => city [parent_id] => 70 [coordinates] => Array ( [lat] => 41.0053 [lng] => 28.977 [map] => Array ( [NE] => Array ( [lat] => 41.1992 [lng] => 29.4288 ) [SW] => Array ( [lat] => 40.8114 [lng] => 28.5956 ) ) ) [num_program] => 17 [yahoo_woeid] => 2344116 [slug] => isztambul ) ) [description_short] => [r] repülővel 5 *-os szállodábanreggeli, 2 vacsora 1. Isztambul az egykori Bizánc a közel 1000 éves magyar kapcsolattal bír, melynek ... [location_text] => Törökország,Isztambul [img] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/cloud_greens_blue_sea_beautiful_turkey_istanbul_landscape_bridge-621027.jpg!d.jpg [AccommodationTypes] => Array ( [0] => Array ( [label] => Hotel ) ) [Ratings] => Array ( [0] => Array ( [label] => ***** ) ) ) [Trip] => Array ( [id] => 2232208140 [parent_id] => [num_adults] => 1 [num_children] => 0 [room_id] => 51902021 [program_id] => 1739500 [date_from] => 2018-12-30 [date_to] => 2019-01-02 [num_nights] => 3 [num_days] => 4 [min_nights] => 3 [is_seasonal] => [food_service_id] => 75 [road_type_id] => 73 [road_information] => Array ( [Check-in] => 0000-00-00 [Indulási helyszín] => 0 [azonosító] => 0 [Érkezési helyszín] => 0 [dep_airport] => 0 ) [transport_id] => [discount] => 0 [capacity] => [prices] => Array ( [0] => Array ( [name] => Egyágyas felár [value] => 78000 [cValue] => 0 [currId] => 1 [qty] => 1 [required] => 1 [storno] => 1.5 [unit] => fő [optId] => ) [1] => Array ( [name] => Repülõjegy irányár illetékkel (változhat) [value] => 80000 [cValue] => 0 [currId] => 1 [qty] => 1 [required] => 1 [storno] => 1.5 [unit] => db [optId] => ) [2] => Array ( [name] => Részvételi díj [value] => 199500 [cValue] => 0 [currId] => 1 [qty] => 1 [required] => 1 [storno] => 1.5 [unit] => fő [optId] => ) ) [base_price_huf] => 66500 [bait_price_huf] => 199500 [bait_price] => 199500 [bait_price_currency_id] => 1 [created_at] => 2018-12-18 21:00:19 [updated_at] => 2018-12-18 21:00:19 [Room] => Array ( [id] => 51902021 [serial_number] => [name] => Egyágyas szoba [num_people] => 1 [num_extra_people] => 0 [min_adults] => 1 [min_people] => 1 [ages] => Array ( [Felnőtt] => Array ( [from] => 0 [to] => 120 ) ) [adult_from] => [adult_to] => [child_from] => [child_to] => [baby_from] => [baby_to] => [capacity] => 0 [program_id] => 1739500 ) [FoodService] => Array ( [id] => 75 [name] => Reggeli [type] => food_service ) [RoadType] => Array ( [id] => 73 [name] => Repülő [type] => road_type ) [url] => /torokorszag/-/isztambul/isztambuli-szilveszter/2232208140 [trip_name] => 1 felnőtt [Price] => Array ( [bait_price] => 199500 [bait_price_currency_name] => HUF [bait_price_huf] => 199500 [base_price_huf] => 66500 ) [food_service] => Reggeli [road_type] => Repülő ) [Tags] => Array ( [category] => Array ( [3] => Körutazás ) [rating] => Array ( [66] => ***** ) [accommodation_type] => Array ( [84] => Hotel ) ) [Weather] => Array ( ) ) ) [escapingMethod:protected] => esc_specialchars )

$program

sfOutputEscaperArrayDecorator Object
(
  [count:sfOutputEscaperArrayDecorator:private] => 27
  [value:protected] => Array
    (
      [id] => 1739500
      [data_part] => 0
      [serial_number] => 701
      [name] => Isztambuli szilveszter
      [description] => 

[r] repülővel 

5 *-os szállodában

reggeli, 2 vacsora 


1. Isztambul az egykori Bizánc a közel 1000 éves magyar kapcsolattal bír, melynek számos emlék, ma is megtalálható a városban.
2. Isztambul nem csak látványosságokban, vásárlási lehetőségekben kínál különlegesebbnél, különlegesebb lehetőségeket, hanem a török gasztronómia is felsorakozik mellé.  Különleges ízek, könnyű fogások, egzotikus fűszerezés jellemzi a török konyhát, bátran megkóstolhatunk bármely megtetszett, megkívánt ételt, mert csalódni biztosan  fogunk. 
3. Láthatjuk a világ egyik legrégebbi egyházi építményét, mely egyben a negyedik legnagyobb is: a Hagia Sofiát, az egykori Bizánc Ékkövét, mely később mecsetként, ma pedig múzeumként várja a látogatóit.

 

Gaztroélmény

 

Kulturális látnivalók

UNESCO világörökségi helyszínek

[distance] => [distance_from] => [accommodations] => [first_minute_discount] => 0 [first_minute_discount_date] => [informations] => Array ( [leiras] =>
1. nap: Budapest – Isztambul

Elutazás Budapestről 09:25 h-kor a Turkish Airlines közvetlen járatával. Érkezés Isztambulba 13:20 h-kor. Ezt követően a város felfdezésére indulunk, megnézzük az óriási, UNESCO világörökségét képező, Hagia Sophia, „Isteni Bölcsesség” bazilikát, amely a keresztény építészet az egyik legrégebbi, irányadó egyházi építménye. Az 56 m magas, több kupolás nevezetesség múzeumként látogatható. Nagyjából ezer évig a Hagia Sophia volt a konstantinápolyi Patriarchátus székhelye, ahol az uralkodókat is koronázták. A 13. században a keresztesek kifosztották, és római katolikus templommá alakították át. Miután Konstantinápoly elesett, az oszmánok mecsetté alakították, és minareteket építettek a templomhoz. A mozaikokat bevakolták, mert az iszlám tiltja az emberábrázolást.  Ezt követően elfoglaljuk a szálláshelyünket. Szállás Isztambulban (3 éj): Elite World Hotel 5*.

2. nap: Isztambul  

Reggeli után majd egész napos városnézés következik. Megtekintjük a II. Mohamed által épített Topkapi Palotát mely, több mint 400 éven át a mindenkori szultán rezidenciájaként szolgált. Ebben az épületegyüttesben mindmáig nagyon szépen megőrződtek a szobák, kertek, konyhák, háremek, és ezen kívül gazdag művészeti, kegytárgy, fegyver és kerámia gyűjteményt is megcsodálhatunk! Ezután megérkezünk a Hippodromhoz, vagyis az egykori római birodalom Konstantinápolyának hatalmas lóverseny pályájához. Következő állomásunk a hajdan víztározóként funkcionáló „elsüllyedt palota”, vagy más néven: Bazilika Ciszterna. Az I. Justinianus császár által épített ciszternát 336 db márványoszlop tartja, és falai még 1500 év után is jó állapotban vannak, mivel speciális malterral vannak befedve. Ismerkedésünket a múlttal, az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát sugalló „Kék Mecsettel” folytatjuk (Sultanahmet Camii), mely nevét az egyedülálló kék színű, izniki csempéiről kapta, melyek belül borítják falait. Építtetője a fiatalon elhunyt I. Ahmed szultán volt. Érdekessége, hogy Törökországban ez az egyetlen olyan dzsámi, amelynek 6 minaretje van, és imafülkéjét értékes drágakövek, valamint Kába és Mekka köveinek egy-egy darabja ékesíti. Miután megcsodáltuk ezt az egyik legkedveltebb látnivalót, kívülről megtekintjük Konstantinápoly hajdani erődjét, régi falait, melynek 7 tornyából már csak egy maradt meg: a Vértorony, amit börtönként használtak. Miután magunkba szívtuk a történelmet, felfedező sétára indulunk a csaknem 5000 üzletet magába foglaló nagy, Fedett Bazárba, ahol naponta több mint 400 000 ember fordul meg! A városnézés befejezése után visszamegyünk a szállodába. Kis szabadidő, majd éjjel az egyedi élményt adó tűzijáték megtekintése Isztambul belvárosában. Fakultatív programként lehetőség nyílik részt venni egy exkluzív hajóúton, a Boszporuszon, egy show-val egybekötött különleges szilveszteri gálavacsorán.

3. nap: Isztambul

Reggeli után kiheverjük az előző nap fáradalmait, és délután ellátogatunk a James Bond: A világ nem elég c. filmből is ismert Szűz Tornyához, ami a Boszporusz tengerszoros partjainál fekvő kis szigetre épült. A torony az ókori időkből maradt ránk, és az egyik legromantikusabb hely Isztambulban.  Ezután kísérletet teszünk a város gasztronómia kínálatának megismerésére, felfedezésére. Felkeressük a Galata híd környéki halsütőket, akik reggeltől estig csónakból árulják a frissen sütött finomságaikat, megismerkedünk a helyi éttermek választékával, és kóstolunk. Természetesen megnézzük, miként és hol készülnek a híres török édességek. A sok kóstolás után a program zárásaként egy igazi török kávét is elfogyasztunk. Ezt követően vásárlási lehetőség/szabadidő, majd vacsora és éjszaka a szállodában. 

4. nap: Isztambul - Budapest

Reggeli után Isztambul egyik legrégebbi bazárjában szívjuk magunkba a legkülönfélébb illatokat, a Fűszerbazárban, vagy ahogy a helybéliek nevezik: Egyiptomi bazárban. Ez a hely nemcsak a fűszereknek ad otthont, hanem különféle rágcsálnivalóknak, teáknak, sőt: parfümöknek is! Ezt követően a város ékszerdobozához, a Pierre Loti-hegyre megyünk, amely közkedvelt kirándulóhely és ahonnan csodás a kilátás az Aranyszarv öbölre. Programunkat a mintegy 60 000 nm-en elterülő Miniatürk Múzeummal zárjuk, ahol megtekinthetjük Törökország vallási és történelmi nevezetességeinek kicsinyített mását. Transzfer a repülőtérre, elutazás Isztambulból 19:10-kor. Érkezés Budapestre 19:10-kor (az időeltolódás miatt azonos).

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Isztambul történelmi negyedei
 • Topkapi Palota
 • Hagia Sophia
[programok] =>

Fakultatív program: szilveszteri hajós gálavacsora a Bosuzporuszon: 34 000 Ft

Exkluzív hajóút, a Boszporuszon, egy show-val egybekötött különleges szilveszteri gálavacsora, éjfélkor tűzijáték 

A hajó kb 150 fős, 3 szintes, mindhárom szinten show-műsorral! (Népi táncosok, hastánc, zene, mulatság)...

[további információk 2] =>

endrei_judit_ajanlasaval_(2).jpg
Isztambul egy pillanat alatt rabul ejtett, az odaérkezésünk pillanatában beleszerettem. A Boszporusz partján elterülő város hamar magával ragadott. Különleges fekvése, a római kori, a bizánci és az oszmán építészeti emlékei is hozzájárulnak ahhoz, hogy úgy érzem, egyszerre vagyok Európában és Ázsiában. A város szívében ott emelkedik az ókor csodás épülete, az Hagia Szophia, a bizánci kor nem mindennapi emléke. Nem messze innen az Elsüllyedt Palota, a Bazilika Ciszterna. Ahogy sétálunk a föld alatt, egy pillanatra úgy tűnik, alattunk egy másik világ kezdődik. Legizgalmasabb mégis a hárem titokzatos világába bekukkantani. És kedves Utazó, nem ejtettem szót a Boszporusz szoroson átívelő impozáns hidakról, a Dolmabahce díszes palotáról, a nyüzsgő Nagy Bazárról és sok más látványosságról sem. Ki ne hagyják a finom török kávét, teát, no és a keleti édességeket sem

Az út idegenvezetői

Bakos Zita

balos_zita.jpg

Bár matematikusnak tanult, de gyerekkora óta idegenvezetőnek készült és az is lett! Az idegenvezetés az élete, a hobbija és a munkája. Számára minden út egy új kaland, egy életreszóló élmény. Azt szeretné elérni, hogy minden utazó ezt érezze át és valóban fantasztikus élményekkel gazdagodva térjen haza. Ezért igyekszik mindent megtenni. Nagyon sok kedvenc desztinációja, földrésze és országa van. Észak-Amerikán, Afrikán át Ázsiáig szívesen kalauzolja az utazót bármelyik országba. Számtalan helyen otthon érzi magát és ezt az érzést próbálja átadni a vele együtt utazóknak.

Fethi Tas

thumb_fethi_tas.jpg

Fethi Taş vagyok, több mint 10 éves idegenvezetői tapasztalattal rendelkezem, itt Törökországban. Szeretném megmutatni Önöknek e nyüzsgő keleti nagyváros igazi arcát. Együtt merülhetünk bele a magával ragadó szilveszteri forgatagba a Boszporusz partján. Ahogy Napóleon is mondta; " Ha a világ egyetlen ország lenne, Isztambul lenne a fővárosa." A szilveszteri kirándulás egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy testközelből megismerjük a törökök újévi szokásait és hagyományait. Remélem, hogy együtt köszönthetjük az újévet a Boszporuszon hajókázva Európa és Ázsia találkozásánál!

Ismerje meg Isztambult

[ár nem tartalmazza] => Turkish Airlines repülőjegy illetékkel, személyenként 1 db max. 20 kg-os feladható poggyásszal és 1 db max7 kg-os kézitáskávalkb. 80.000 FtHelyszínen fizetendő költségek:borravaló: kb. 15 EURIdegenforgalmi adó: kb. 6 EURÚtlemondási biztosítás (kötelező)1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKFakultatív program: Szilveszteri hajós gálavacsora a Boszporuszon34.000 FtEgyágyas felár 78.000 FtBBP biztosítás [ár tartalmazza] => 3 éjszakai szállást helyi ,5*-os szállodában, kétágyas szobákban3 reggelit és  2 vacsoráta program szerinti transzfereket, kirándulásokat autóbusszala magyar nyelvű idegenvezetést ) [images] => Array ( [0] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/cloud_greens_blue_sea_beautiful_turkey_istanbul_landscape_bridge-621027.jpg!d.jpg [t] => ) [1] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/index.jpg [t] => ) [2] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/ist2.jpg [t] => ) [3] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/ist5.jpg [t] => ) [4] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/ist6.jpg [t] => ) [5] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/ist7.jpg [t] => ) [6] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/istanbul-1261194_1920.jpg [t] => ) [7] => Array ( [a] => [f] => http://www.1000ut.hu/user_images/1370/topkapi.jpg [t] => ) ) [is_ski] => [is_sport] => [is_active] => 1 [num_viewed] => 0 [num_trip] => 1 [tour_operator_id] => 9 [departure_locations] => [group_id] => 1739500 [slug] => isztambuli-szilveszter [created_at] => 2018-12-18 20:59:59 [updated_at] => 2018-12-18 20:59:59 [Rooms] => Array ( [0] => Array ( [id] => 51902021 [serial_number] => [name] => Egyágyas szoba [num_people] => 1 [num_extra_people] => 0 [min_adults] => 1 [min_people] => 1 [ages] => Array ( [Felnőtt] => Array ( [from] => 0 [to] => 120 ) ) [adult_from] => [adult_to] => [child_from] => [child_to] => [baby_from] => [baby_to] => [capacity] => 0 [program_id] => 1739500 [Program] => ) ) [Locations] => Array ( [70] => Array ( [id] => 70 [name] => Törökország [replaced_name] => torokorszag torokorszag-gazdagon anatolia korutazas-torokorszagban turecko anatolia-korut turkey torokorszag-rodosz isztambultol-antalyaig torokorszag-regio [short_name] => TR [long_name] => Törökország [type] => country [parent_id] => [coordinates] => Array ( [lat] => 38.9637 [lng] => 35.2433 [map] => Array ( [NE] => Array ( [lat] => 42.1061 [lng] => 44.8181 ) [SW] => Array ( [lat] => 35.8077 [lng] => 25.6636 ) ) ) [num_program] => 1638 [yahoo_woeid] => [slug] => torokorszag ) [466] => Array ( [id] => 466 [name] => Isztambul [replaced_name] => isztambul isztambul-husvet isztambul-punkosd istanbul-regio torokorszag-isztambul-isztambul isztambul-torokorszag hetvege-isztambulban istambul beyazit beyoglu beyoglu-taksim [short_name] => [long_name] => Törökország, Isztambul [type] => city [parent_id] => 70 [coordinates] => Array ( [lat] => 41.0053 [lng] => 28.977 [map] => Array ( [NE] => Array ( [lat] => 41.1992 [lng] => 29.4288 ) [SW] => Array ( [lat] => 40.8114 [lng] => 28.5956 ) ) ) [num_program] => 17 [yahoo_woeid] => 2344116 [slug] => isztambul ) ) [description_short] => [r] repülővel 5 *-os szállodábanreggeli, 2 vacsora 1. Isztambul az egykori Bizánc a közel 1000 éves magyar kapcsolattal bír, melynek ... [location_text] => Törökország,Isztambul ) [escapingMethod:protected] => esc_specialchars )

$trip

sfOutputEscaperArrayDecorator Object
(
  [count:sfOutputEscaperArrayDecorator:private] => 30
  [value:protected] => Array
    (
      [id] => 2232208140
      [parent_id] => 
      [num_adults] => 1
      [num_children] => 0
      [room_id] => 51902021
      [program_id] => 1739500
      [date_from] => 2018-12-30
      [date_to] => 2019-01-02
      [num_nights] => 3
      [num_days] => 4
      [min_nights] => 3
      [is_seasonal] => 
      [food_service_id] => 75
      [road_type_id] => 73
      [road_information] => Array
        (
          [Check-in] => 0000-00-00
          [Indulási helyszín] => 0
          [azonosító] => 0
          [Érkezési helyszín] => 0
          [dep_airport] => 0
        )

      [transport_id] => 
      [discount] => 0
      [capacity] => 
      [prices] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [name] => Egyágyas felár
              [value] => 78000
              [cValue] => 0
              [currId] => 1
              [qty] => 1
              [required] => 1
              [storno] => 1.5
              [unit] => fő
              [optId] => 
            )

          [1] => Array
            (
              [name] => Repülõjegy irányár illetékkel (változhat)
              [value] => 80000
              [cValue] => 0
              [currId] => 1
              [qty] => 1
              [required] => 1
              [storno] => 1.5
              [unit] => db
              [optId] => 
            )

          [2] => Array
            (
              [name] => Részvételi díj
              [value] => 199500
              [cValue] => 0
              [currId] => 1
              [qty] => 1
              [required] => 1
              [storno] => 1.5
              [unit] => fő
              [optId] => 
            )

        )

      [base_price_huf] => 66500
      [bait_price_huf] => 199500
      [bait_price] => 199500
      [bait_price_currency_id] => 1
      [created_at] => 2018-12-18 21:00:19
      [updated_at] => 2018-12-18 21:00:19
      [Room] => Array
        (
          [id] => 51902021
          [serial_number] => 
          [name] => Egyágyas szoba
          [num_people] => 1
          [num_extra_people] => 0
          [min_adults] => 1
          [min_people] => 1
          [ages] => Array
            (
              [Felnőtt] => Array
                (
                  [from] => 0
                  [to] => 120
                )

            )

          [adult_from] => 
          [adult_to] => 
          [child_from] => 
          [child_to] => 
          [baby_from] => 
          [baby_to] => 
          [capacity] => 0
          [program_id] => 1739500
        )

      [FoodService] => Array
        (
          [id] => 75
          [name] => Reggeli
          [type] => food_service
        )

      [RoadType] => Array
        (
          [id] => 73
          [name] => Repülő
          [type] => road_type
        )

      [url] => /torokorszag/-/isztambul/isztambuli-szilveszter/2232208140
      [trip_name] => 1 felnőtt
    )

  [escapingMethod:protected] => esc_specialchars
)

$tags

sfOutputEscaperArrayDecorator Object
(
  [count:sfOutputEscaperArrayDecorator:private] => 3
  [value:protected] => Array
    (
      [category] => Array
        (
          [0] => Körutazás
        )

      [rating] => Array
        (
          [0] => *****
        )

      [accommodation_type] => Array
        (
          [0] => Hotel
        )

    )

  [escapingMethod:protected] => esc_specialchars
)

$tags_full


 

Isztambuli szilveszter

Utazás alapadatai

5 csillag
Repülő
1 felnőtt
2018-12-30, 4 nap / 3 éj
Reggeli
Egyágyas szoba
Teljes ár
362.863 HUF

Le ne maradj!

[r] repülővel 

5 *-os szállodában

reggeli, 2 vacsora 


1. Isztambul az egykori Bizánc a közel 1000 éves magyar kapcsolattal bír, melynek számos emlék, ma is megtalálható a városban.
2. Isztambul nem csak látványosságokban, vásárlási lehetőségekben kínál különlegesebbnél, különlegesebb lehetőségeket, hanem a török gasztronómia is felsorakozik mellé.  Különleges ízek, könnyű fogások, egzotikus fűszerezés jellemzi a török konyhát, bátran megkóstolhatunk bármely megtetszett, megkívánt ételt, mert csalódni biztosan  fogunk. 
3. Láthatjuk a világ egyik legrégebbi egyházi építményét, mely egyben a negyedik legnagyobb is: a Hagia Sofiát, az egykori Bizánc Ékkövét, mely később mecsetként, ma pedig múzeumként várja a látogatóit.

 

Gaztroélmény

 

Kulturális látnivalók

UNESCO világörökségi helyszínek

leiras

1. nap: Budapest – Isztambul

Elutazás Budapestről 09:25 h-kor a Turkish Airlines közvetlen járatával. Érkezés Isztambulba 13:20 h-kor. Ezt követően a város felfdezésére indulunk, megnézzük az óriási, UNESCO világörökségét képező, Hagia Sophia, „Isteni Bölcsesség” bazilikát, amely a keresztény építészet az egyik legrégebbi, irányadó egyházi építménye. Az 56 m magas, több kupolás nevezetesség múzeumként látogatható. Nagyjából ezer évig a Hagia Sophia volt a konstantinápolyi Patriarchátus székhelye, ahol az uralkodókat is koronázták. A 13. században a keresztesek kifosztották, és római katolikus templommá alakították át. Miután Konstantinápoly elesett, az oszmánok mecsetté alakították, és minareteket építettek a templomhoz. A mozaikokat bevakolták, mert az iszlám tiltja az emberábrázolást.  Ezt követően elfoglaljuk a szálláshelyünket. Szállás Isztambulban (3 éj): Elite World Hotel 5*.

2. nap: Isztambul  

Reggeli után majd egész napos városnézés következik. Megtekintjük a II. Mohamed által épített Topkapi Palotát mely, több mint 400 éven át a mindenkori szultán rezidenciájaként szolgált. Ebben az épületegyüttesben mindmáig nagyon szépen megőrződtek a szobák, kertek, konyhák, háremek, és ezen kívül gazdag művészeti, kegytárgy, fegyver és kerámia gyűjteményt is megcsodálhatunk! Ezután megérkezünk a Hippodromhoz, vagyis az egykori római birodalom Konstantinápolyának hatalmas lóverseny pályájához. Következő állomásunk a hajdan víztározóként funkcionáló „elsüllyedt palota”, vagy más néven: Bazilika Ciszterna. Az I. Justinianus császár által épített ciszternát 336 db márványoszlop tartja, és falai még 1500 év után is jó állapotban vannak, mivel speciális malterral vannak befedve. Ismerkedésünket a múlttal, az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát sugalló „Kék Mecsettel” folytatjuk (Sultanahmet Camii), mely nevét az egyedülálló kék színű, izniki csempéiről kapta, melyek belül borítják falait. Építtetője a fiatalon elhunyt I. Ahmed szultán volt. Érdekessége, hogy Törökországban ez az egyetlen olyan dzsámi, amelynek 6 minaretje van, és imafülkéjét értékes drágakövek, valamint Kába és Mekka köveinek egy-egy darabja ékesíti. Miután megcsodáltuk ezt az egyik legkedveltebb látnivalót, kívülről megtekintjük Konstantinápoly hajdani erődjét, régi falait, melynek 7 tornyából már csak egy maradt meg: a Vértorony, amit börtönként használtak. Miután magunkba szívtuk a történelmet, felfedező sétára indulunk a csaknem 5000 üzletet magába foglaló nagy, Fedett Bazárba, ahol naponta több mint 400 000 ember fordul meg! A városnézés befejezése után visszamegyünk a szállodába. Kis szabadidő, majd éjjel az egyedi élményt adó tűzijáték megtekintése Isztambul belvárosában. Fakultatív programként lehetőség nyílik részt venni egy exkluzív hajóúton, a Boszporuszon, egy show-val egybekötött különleges szilveszteri gálavacsorán.

3. nap: Isztambul

Reggeli után kiheverjük az előző nap fáradalmait, és délután ellátogatunk a James Bond: A világ nem elég c. filmből is ismert Szűz Tornyához, ami a Boszporusz tengerszoros partjainál fekvő kis szigetre épült. A torony az ókori időkből maradt ránk, és az egyik legromantikusabb hely Isztambulban.  Ezután kísérletet teszünk a város gasztronómia kínálatának megismerésére, felfedezésére. Felkeressük a Galata híd környéki halsütőket, akik reggeltől estig csónakból árulják a frissen sütött finomságaikat, megismerkedünk a helyi éttermek választékával, és kóstolunk. Természetesen megnézzük, miként és hol készülnek a híres török édességek. A sok kóstolás után a program zárásaként egy igazi török kávét is elfogyasztunk. Ezt követően vásárlási lehetőség/szabadidő, majd vacsora és éjszaka a szállodában. 

4. nap: Isztambul - Budapest

Reggeli után Isztambul egyik legrégebbi bazárjában szívjuk magunkba a legkülönfélébb illatokat, a Fűszerbazárban, vagy ahogy a helybéliek nevezik: Egyiptomi bazárban. Ez a hely nemcsak a fűszereknek ad otthont, hanem különféle rágcsálnivalóknak, teáknak, sőt: parfümöknek is! Ezt követően a város ékszerdobozához, a Pierre Loti-hegyre megyünk, amely közkedvelt kirándulóhely és ahonnan csodás a kilátás az Aranyszarv öbölre. Programunkat a mintegy 60 000 nm-en elterülő Miniatürk Múzeummal zárjuk, ahol megtekinthetjük Törökország vallási és történelmi nevezetességeinek kicsinyített mását. Transzfer a repülőtérre, elutazás Isztambulból 19:10-kor. Érkezés Budapestre 19:10-kor (az időeltolódás miatt azonos).

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Isztambul történelmi negyedei
 • Topkapi Palota
 • Hagia Sophia

programok

Fakultatív program: szilveszteri hajós gálavacsora a Bosuzporuszon: 34 000 Ft

Exkluzív hajóút, a Boszporuszon, egy show-val egybekötött különleges szilveszteri gálavacsora, éjfélkor tűzijáték 

A hajó kb 150 fős, 3 szintes, mindhárom szinten show-műsorral! (Népi táncosok, hastánc, zene, mulatság)...

további információk 2

endrei_judit_ajanlasaval_(2).jpg
Isztambul egy pillanat alatt rabul ejtett, az odaérkezésünk pillanatában beleszerettem. A Boszporusz partján elterülő város hamar magával ragadott. Különleges fekvése, a római kori, a bizánci és az oszmán építészeti emlékei is hozzájárulnak ahhoz, hogy úgy érzem, egyszerre vagyok Európában és Ázsiában. A város szívében ott emelkedik az ókor csodás épülete, az Hagia Szophia, a bizánci kor nem mindennapi emléke. Nem messze innen az Elsüllyedt Palota, a Bazilika Ciszterna. Ahogy sétálunk a föld alatt, egy pillanatra úgy tűnik, alattunk egy másik világ kezdődik. Legizgalmasabb mégis a hárem titokzatos világába bekukkantani. És kedves Utazó, nem ejtettem szót a Boszporusz szoroson átívelő impozáns hidakról, a Dolmabahce díszes palotáról, a nyüzsgő Nagy Bazárról és sok más látványosságról sem. Ki ne hagyják a finom török kávét, teát, no és a keleti édességeket sem

Az út idegenvezetői

Bakos Zita

balos_zita.jpg

Bár matematikusnak tanult, de gyerekkora óta idegenvezetőnek készült és az is lett! Az idegenvezetés az élete, a hobbija és a munkája. Számára minden út egy új kaland, egy életreszóló élmény. Azt szeretné elérni, hogy minden utazó ezt érezze át és valóban fantasztikus élményekkel gazdagodva térjen haza. Ezért igyekszik mindent megtenni. Nagyon sok kedvenc desztinációja, földrésze és országa van. Észak-Amerikán, Afrikán át Ázsiáig szívesen kalauzolja az utazót bármelyik országba. Számtalan helyen otthon érzi magát és ezt az érzést próbálja átadni a vele együtt utazóknak.

Fethi Tas

thumb_fethi_tas.jpg

Fethi Taş vagyok, több mint 10 éves idegenvezetői tapasztalattal rendelkezem, itt Törökországban. Szeretném megmutatni Önöknek e nyüzsgő keleti nagyváros igazi arcát. Együtt merülhetünk bele a magával ragadó szilveszteri forgatagba a Boszporusz partján. Ahogy Napóleon is mondta; " Ha a világ egyetlen ország lenne, Isztambul lenne a fővárosa." A szilveszteri kirándulás egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy testközelből megismerjük a törökök újévi szokásait és hagyományait. Remélem, hogy együtt köszönthetjük az újévet a Boszporuszon hajókázva Európa és Ázsia találkozásánál!

Ismerje meg Isztambult

ár nem tartalmazza

Turkish Airlines repülőjegy illetékkel, személyenként 1 db max. 20 kg-os feladható poggyásszal és 1 db max7 kg-os kézitáskávalkb. 80.000 FtHelyszínen fizetendő költségek:borravaló: kb. 15 EURIdegenforgalmi adó: kb. 6 EURÚtlemondási biztosítás (kötelező)1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKFakultatív program: Szilveszteri hajós gálavacsora a Boszporuszon34.000 FtEgyágyas felár 78.000 FtBBP biztosítás

ár tartalmazza

3 éjszakai szállást helyi ,5*-os szállodában, kétágyas szobákban3 reggelit és  2 vacsoráta program szerinti transzfereket, kirándulásokat autóbusszala magyar nyelvű idegenvezetést

Érintett területek

 • Törökország
 • Isztambul

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)
/* Magellan.settings={}; Magellan.settings.allowed_country_vs_to = { "Törökország": [9, 18, 195, 188, 204, 149, 143, 70, 11, 14, 146, 224, 46, 152, 119, 36, 190, 219, 17, 133, 75, 154, 153, 31, 6, 84, 38, 47, 163, 4, 37, 24, 8, 7, 116, 34]//, //1000 út Utazási Iroda, Ab Agro Utazásszervező Iroda, Adria Tours, Ambiance Travel, Anacapri Travel, BBTours, Blue Sky Travel, Budavár Tours, Car Tour, Chemol Travel, Ciprus Travel, ETI, Euro Travel, GrandTours, Green Travel, IBUSZ, Insight Tours, Isram Hungary Travel, Jetwing Travel, Korzika Holidays, LA GROTTA, Millennium , Misszió Tours, MSE Tours, Neckermann Utazási Iroda, Personal Tours, Proko Travel, Royal Caribbean, Sirály Utazási Iroda, Sz-Line Utazási Iroda, TdM Travel Tours, Terra Reisen, Unitravel, Vivaldi Utazási Iroda, Well Travel - horvát, Zseppelin //"Görögország": [119, 36, 6], //green, IBUSZ, neckermann //"Málta": [119, 6], //green és neckermann //"Tunézia": [16, 15], //taurus és kartago //"Egyiptom": [119, 12, 16, 15, 6] //green, anubis, taurus, kartago és neckermann }; */
még töltünk