Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Mikor hova utazzunk?

Argentína

A nyári melegtől a fagyos, viharos télig Argentína éghajlata nagyon változékony. Az évszakok pont fordítottak, mint az északi félteken. Buenos Aires-be legjobb tavasszal, szeptembertől novemberig utazni, amikor a hőmérséklet kellemes, virágzanak a virágok, vagy ősszel, márciustól májusig. A nyár a fővárosban nagyon meleg és párás. Mendora, Córdoba csodálatos ősszel, míg Patagoniába nyáron érdemes utazni. Az északi országrész nyáron nagyon meleg. Legjobb tavasszal utazni, de a téli és őszi évszak is kellemes. A síszezon június közepétől október közepéig tart, a legdrágább és legzsúfoltabb időszak július és augusztus, mikor a fővárosiak mind a lejtőkre sietnek. A főszezoni hónapok: január, február és július.

Aruba, Bonaire, Curacao

Az átlag hőmérséklet egész évben 28°C körül alakul. Délben kicsit melegebb, este kicsit hűvösebb az idő. Kevés csapadék esik. A csapadékosabb időszak szeptembertől decemberig tart. A hurrikán általában elkerüli a szigeteket. A főszezon decembertől áprilisig tart, az óceánjáró hajók esetében októbertől áprilisig.

Ausztrália

Ausztráliába bármikor lehet utazni, csak a helyet kell jól megválasztani. Amikor délen hideg van, északon tökéletes az idő, mikor nagy a meleg és fülledtség van északon, a déli országrészben kellemes az idő. Mindezek mellett a rendezvények és fesztiválok is meghatározhatják, hogy mikor utazzunk. Ausztráliában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. A nyár decembertől februárig tart, az időjárás és a hosszú nappalok kedveznek a strandolásnak és más szabadtéri programnak. Ekkor van az iskolai szünidő, a fesztiválok ideje és a főszezon a legtöbb területen, A turisták által látogatott területek nagyon zsúfoltak és az árak is feljebb szöknek. A tél júniustól augusztusig tart, amikor országszerte esik a hőmérséklet. Hivatalosan ez az alacsony szezon, kivéve az északi és nyugati területeket. Ezeken a területeken alacsonyabb a páratartalom télen, októbertől januárig, a csapadékosabb időszak januártól márciusig, majd a száraz időszak áprilistól szeptemberig tart. Az ősz és a tavasz országszerte jó időjárással kecsegtet!

Bahamák

320 napon keresztül süt a nap. A téli átlaghőmérséklet decembertől áprilisig 21ºC, nyáron 26ºC. A szigeteken balzsamos, hűs szellő fúj. Az esős időszak május végétől novemberig tart, a páratartalom az északi szigeteken magas. A hurrikán szezon júniustól novemberig tart. A főszezon december közepétől április közepéig tart, azonban ekkor a legmagasabbak az árak is.

Bahrain

A nyári hónapokban, június elejétől szeptember közepéig nagyon meleg van, így ekkor nem ajánlott utazni. A legjobb novembertől márciusig, a ramadán ünnepét elkerülve, mert akkor nehéz, és csak drága szállást találni.

Banglades

Az ország éghajlata nagyon szélsőséges. Télen a legalacsonyabb hőmérséklet 3ºC, nyáron a maximum 40ºC. A csapadék háromnegyede június és szeptember között esik, a páratartalom 90-95%-os. A monszun időszaka áprilistól június közepéig tart, de az eső nem esik egész nap, azonban váratlan jégzáporok és viharok zavarhatják meg a napsütést. Télen az időjárás szárazabb és frissebb, a napi átlaghőmérséklet 24ºC. Utazásra a legjobb időszak októbertől februárig tart, az ég kék, az idő száraz és napos. Átlagosan 3 évente éri el ciklon Bangladest, a legvalószínűbb hónapok: május, június, október és november. Ramadán ünnepe alatt a kisebb városokban teljesen megáll az élet.

Barbados

Egész évben jó az idő. Januárban a napi legmagasabb átlaghőmérséklet 28°C, a legalacsonyabb 21°C. Júliusban ugyan ezek az adatok 30°C illetve 23°C. Februártól májusig tart a száraz időszak, júliusban esik a legtöbb eső, 18 napon át. A turista szezon december közepétől április közepéig tart. Júniustól októberig számíthatunk a hurrikán szezonra: szeptember és október hónapok csapadékosak, és ilyenkor a legnagyobb a hurrikánok valószínűsége, annak ellenére, hogy az utóbbi években elkerülték a szigetet. A turista szezonon kívül az idő melegebb és párásabb, azonban az árak alacsonyabbak.

Bhutan

A legjobb idő körutazásokra és hegymászásra az őszi hónapokban, szeptember végétől november végéig van. Azonban az esernyőt mindig vigyük magunkkal, mert esőre bármikor számítani lehet. Ez a főszezon az országban, így a turisták által látogatott területek zsúfoltak lehetnek, és az árak is megemelkednek. A téli időszak ideális a nyugati országrész megismerésére, és programokra az esőerdőben, pl. madár les, rafting. Ilyenkor napos az idő, a hőmérséklet kellemes, azonban hidegre fordul, ha lemegy a nap. Decembertől februárig a magasabb területeken hóra is lehet számítani, mely elzárja az utakat, így érdemes ezt az időszakot elkerülniük a hegymászás szerelmeseinek. Tavasszal, márciustól májusig is kedvező az idő az utazásra, bár kevésbé napos és több az eső, mint ősszel, azonban az élővilág sokkal szebb. A monszun nyáron, júniustól augusztusig tart, ez az időszak nem ajánlott az utazásra, kivéve a nyugati területeket.

Bolívia

Fontos tudni, hogy La Paz-ban a reptér 400 m-el magasabban fekszik, mint a városközpont, így 5°C-kal hűvösebb van, mint a városban. A fullasztó melegtől a sarkvidéki hidegig változik Bolívia időjárása. Nyáron van (novembertől áprilisig) az esős időszak, amikor a vidéki közlekedés nehézkessé válik a nehezen járható utak miatt. A legjobb télen májustól októberig, utazni az egész országban, amikor az idő száraz és tiszta az ég. Bolívia két vége extrém időjárást hoz. Puerto Suárezben nyomasztó a meleg, míg Uyuni-ban jeges, hideg szél fúj. Azonban vannak napok, amikor napozni lehet Uyuniban és Puerto Suárezben fagyos az idő. Nyáron, az alacsonyabban fekvő területeken nagyon párás az idő, és trópusi viharokra kell számítani, az utak járhatatlanná válnak. Télen az Altiplano területén nagyon nagy a meleg napközben és hideg szelek enyhítik a hőmérsékletet este. A főszezon júniustól szeptember elejéig tart, a csúcs augusztusban van.

Botswana

Télen (május végétől augusztusig) az idő tiszta, meleg és napos, az éjszakák azonban hűvösek. Júliustól szeptemberig a szünidő alatt zsúfolttá válnak az ország turisták által látogatott területei. Nyáron (októbertől áprilisig) magas a páratartalom, a napi átlaghőmérséklet 40°C fölé emelkedhet. Az állatokat is nehezebb megtalálni, mint télen, az utak az esőzések miatt járhatatlanná válnak.

Brazília

A főszezon decembertől márciusig tart. Ekkor az országot ellepik a külföldiek és a helyiek egyaránt. A szünidő december közepétől a Karnevál végéig tart. Ebben az időszakban megemelkednek az árak, és a turisták által látogatott területek zsúfolttá válnak. Az alacsony szezon májustól szeptemberig tart, júliust kivéve, amikor iskolai szünet van. Ekkor olcsóbbak az árak, azonban az üdülő területek üresek, és délen hideg lehet. Rióban a páratartalom nyáron magas, a hőmérséklet 28°C. Az esőzések októbertől januárig tartanak, ekkor a hőmérséklet 23°C, az idő hol napos, hol esős. Az északi partoknál a hőmérséklet mindig pár fokkal több, mint Rio de Janeiro-ban, elérheti a 31°C-ot is. Az Amazonas a világ egyik legcsapadékosabb területe, leggyakrabban decembertől májusig esik. Az év többi hónapjában is esik, de általában csak napi 1-2 órát. Pantanal esős és száraz évszakkal is rendelkezik. Április közepétől szeptember végéig, a száraz időszakban érdemes utazni. Az év többi részében végeláthatatlan esőzésekre kell számítani. Délen lehet a legnagyobb hőingadozásra számítani. A leghidegebb téli hónapokban, júniustól augusztusig, Rio Grande do Sul, Santa Catarina, Paraná, Sao Paulo környékén a hőmérséklet 13-18°C között ingadozik. Néha havazás is előfordulhat.

Brunei

Egész évben meleg van, azonban erős esőzésekre kell számítani szeptembertől januárig.

Chile

A déli területeket, mint Torres del Paine és a tavak környékét nyáron, decembertől márciusig érdemes meglátogatni, azonban télen, júnustól szeptemberig lehetetlenség és tavasszal, illetve ősszel sem túl kellemes utazni. Míg a tél a sí kedvelőinek kedvez, az üdülőterületek zsúfolásig telnek júliustól szeptemberig. Chile középső területeit tavasszal, szeptembertől novemberig, vagy ősszel, februártól áprilisig érdemes látogatni. Az Atacama-sivatag egész évben látogatható, nap közben nyáron nagy a meleg, az esték azonban egész évben hűvösek. A Húsvét-szigetek és a Juan Fernández szigetvilág nyáron hűvösebb és csendesebb. A legjobb márciusban utazni. A főszezon decembertől márciusig tart.

Costa Rica

A magasan fekvő területeken hideg, felhős és ködös az időjárás. Örök tavasz vár San José-ban, a partokon viszont tikkasztóan meleg van. A legjobb a száraz időszakban utazni, decembertől áprilisig. Azt azonban tudni kell, hogy ilyenkor is esik az eső, csak kevesebbet. Májusban kezdődik az esős évszak. Az elején jó választás utazni, mert az élővilág gyönyörű, elkerülhetjük a tömeget és a szállás is olcsóbb. Azonban a folyók kiönthetnek medrükből, az utak sártengerré változnak. A szörfözés szerelmesei a legjobb hullámokat júniustól szeptemberig a csendes-óceáni partoknál, novembertől májusig a karibi oldalon keressék. Teknősöket a karibi oldalon február végétől októberig láthatunk.

Dél-Afrika

Egész éves desztináció. Télen, júniustól szeptemberig hűvösebb és szárazabb az idő, ideális hegymászásra, kirándulásokra, szafarikra. A nyár, novembertől márciusig esős, ködös és különösen meleg napokkal szolgál. Az Indiai-óceán partjainál trópusi az időjárás, fülledt és párás a levegő. Decemberben és januárban nagyon zsúfoltak a turisták által látogatott területek. Tavasszal, szeptembertől novemberig és ősszel, áprilisban és májusban ideális az időjárás minden területen.

Dél–Korea

A négy évszak: a tavasz március közepétől május végéig, a nyár júniustól augusztusig, az ősz szeptembertől novemberig, a tél decembertől március közepéig tart. Utazni legjobb ősszel, ekkor kék az ég, napos az idő, meleg van, és az erdők csodálatos színekben pompáznak. Tavasszal is jó utazni, ekkor virágoznak a cseresznyefák és más virágok, azonban a napok hűvösebbek lehetnek. Télen várják a sí, snowboard, jégkorcsolya és a fürdők szerelmeseit. Egyedül nyáron nem érdemes utazni június végétől augusztus végéig, mert ez a monszun időszaka, ekkor esik az éves csapadékmennyiség 60 százaléka, nagyon nagy a hőség és a helyiek is a hegyekben és a parton keresnek kikapcsolódást, így zsúfolttá és drágává válik az élet.

Dominikai Köztársaság

A hegységek kivételével a hőmérséklet egész évben 28-31ºC között alakul. A páratartalom emelheti a hőérzetet. Samaná és környékén az esős időszak májustól októberig tart, az északi parton decemberig. Augusztusban és szeptemberben van a hurrikán szezon. A főszezon decembertől februárig és júliustól augusztusig tart. Februárban lehet látni a bálnákat.

Etiópia

Mérsékelt időjárás jellemzi, a magasabb területeken sem esik a napi hőmérséklet 20°C alá, az alacsonyabb területeken 30°C fölé is emelkedhet. Az esős időszak júliustól októberig tart. Közvetlen az esős időszak után a táj virágzik, zöldell és kellemes az idő a kirándulók számára. Novembertől júniusig bármikor lehet utazni.

Ecuador

Egész éves desztináció, mivel minden régiót máskor érdemes meglátogatni. Az esős és a száraz éghajlatot különbözetethetjük meg, de a földrajzi elhelyezkedés is más időjárást hoz. A felföldön a száraz évszak júniustól szeptember végéig tart. A keleti részen egész évben esik kivéve az augusztust, és decembertől márciusig tartó időszakot. Galápagos szigetén a száraz évszak júniustól decemberig tart, gyakran hűvös és ködös az idő. A parton a csapadékos idő januártól májusig tart, napos az idő, csak délutánonként esik. A száraz időszak, júniustól decemberig tart, ilyenkor hűvösebb és borúsabb az idő. A főszezon december közepétől januárig, júniustól augusztusig tart. Az árak ekkor magasabbak, és zsúfoltabb az ország.

Egyiptom

Egész évben meleg és száraz időjárás jellemzi, de a téli hónapokban, decembertől februárig hidegebb van, a hőmérséklet estére 8°C-ig is süllyedhet. A napi hőmérsékletingadozás magas. A legkellemesebb időjárás márciustól májusig és szeptembertől novemberig tart, a nyári hónapokban nagyon nagy a meleg.

Falkland-szigetek

A sziget éghajlata mérsékelt, gyakran erős szelekkel kell számolni. A legmagasabb hőmérséklet ritkán éri el a 24°C-ot, míg a leghidegebb téli napokon a hőmérséklet ritkán emelkedik fagypont fölé. Az évi csapadék mennyiség az ország legcsapadékosabb területén (Stanley) is csak 600 mm. A legjobb nyáron utazni, akkor a legjobb az idő.

Fiji

Az átlaghőmérséklet 25°C, de nyáron 30°C fölé is emelkedhet december és január között, illetve 18°C alá süllyedhet télen, július és augusztus között. A legjobb a száraz időszakban utazni, májustól októberig. Ilyenkor kevesebb a csapadék és alacsonyabb a páratartalom, enyhébb az idő és kevés esélye van a ciklonoknak. Ez a főszezon, mikor a repülőjáratok és hotelek zsúfoltak, és az árak is magasabbak. A csapadékos évszak novembertől áprilisig tart, ciklonokra és hurrikánokra is számítani kell. Évtizedenként 10-12 ciklon sújtja az országot, melyből 2-3 igazán erős. Ekkor a Mamanuca és a Yasawa szigetcsoportot érdemes meglátogatni. Februárban, márciusban és novemberben kevesebb turista érkezik Fijire, így olcsóbb az élet, és könnyebb szállást találni.

Fülöp-szigetek

A száraz és az esős évszakot különböztethetjük meg. A száraz évszak novembertől májusig, az esős júniustól szeptemberig tart. Az alacsonyabban fekvő területeken a legmelegebb hónap a május, a hőmérséklet 38°C körül alakul. Hűvösebb hónapok a december és a január, azonban a 70-85% -os páratartalom miatt nem érezni, hogy a hőmérséklet csak 25°C-os. A hegyekben hidegebb van. A vihar hirtelen tör ki, a heves esőzések áradásokhoz vezetnek az erdőket elmosva és talaj eróziót okozva. Évente kb. 20 tájfun söpör át a Fülön-szigeteken, jellemzően június és szeptember között, hatalmas károkat hagyva maga után. Legjobb szeptember és május között utazni. A karácsonyi, újévi szezonban és húsvétkor az ország nagyon zsúfolt, hiszen ekkor érkeznek haza a külföldi vendégmunkások is családjukhoz.

Grenada

A trópusi meleget az észak-keleti passzát szelek enyhítik. A legmagasabb napi átlaghőmérséklet januárban 29°C, a legalacsonyabb átlag 24°C, míg júliusban ezek az adatok 30°C és 25°C. Az esős évszakban, júniustól novemberig 22 napot esik havonta. A legszárazabb időszak januártól áprilisig tart, mérhető csapadék 12 nap havonta, így ekkor érdemes utazni. A hurrikán szezon júniustól novemberig tart.

Haiti

Áprilistól novemberig tart az esős időszak, augusztusban és szeptemberben hurrikán okoz közlekedési problémákat. Februárban tartják a Karnevált, így jó előre kell a jó hoteleket foglalni.

India

Az ország hatalmas területen fekszik, így időjárása is változékony. Általában három időszak különbözethető meg, a hideg, meleg és a monszun időszaka. A legjobb novembertől február közepéig utazni, de helyi eltérések lehetnek. Délre inkább az év elején utazzunk, északra pedig inkább nyáron. A Himalájába túrázni április és november között, síelni január és március között menjünk! India éghajlata óriási eltéréseket mutat. Alapjaiban Indiának három évszaka van, a forró, a nedves és a hűvös. A monszuneső június elején kezdődik az ország déli területein és egy hónapon belül az egész országra átterjed, és október körül ér véget. Radzsasztánban szinte soha nem esik az eső, ugyanakkor Asszam a Föld legcsapadékosabb helye. A Himalájában hegyvidéki éghajlat uralkodik.

Indonézia

Egész évben kellemes időjárás jellemzi, két évszakkal, a száraz és esős periódusokkal. Az esős évszak októbertől áprilisig tart, trópusi viharokkal, vagy napokig tartó esővel, a száraz májustól szeptemberig. Néhány területen nincs eltérés az évszakok között, ilyen például Bali, ahol több esőre decembertől februárig kell számítani. A karácsonyi és szilveszteri időszakban, illetve az iskolai szünetben megemelkedik a turisták száma, a leglátogatottabb szigetek Bali, Java, Szumatra és Sulawesi.

Izrael

Izraelbe legjobb tavasszal vagy ősszel utazni. Novembertől márciusig több esőre lehet számítani, főleg a tengerparton. Jeruzsálemben télen a hőmérséklet 6-11°C, míg Eilaton 10-21°C. Nyáron nagy a meleg, Eilaton 40°C-ig emelkedik a hőmérséklet, de száraz a levegő, míg Tel-Avivban magas a páratartalom. Jeruzsálemben ilyenkor kellemes az idő. A zsidó ünnepek alatt nem érdemes utazni, mert a hivatalok bezárnak, a közlekedés szinte leáll és a szobaárak két-, háromszorosukra emelkednek.

Jamaika

Egész évben csábítja a turistákat trópusi tengerparti éghajlatával. A parton az átlag hőmérséklet 26-30°C között alakul. A hegyekben már hűvösebb van, az átlag 18°C. Jamaikán sok eső esik, de az északi partra és a hegységekre koncentrálódik, a déli partokon viszont alig esik. Az esős időszak májustól, vagy júniustól novemberig, vagy decemberig tart, nagyobb esőzésekre szeptemberben és októberben kell számítani. Az eső hirtelen, rövid zápor formájában jön, majd napsütés követi. A hurrikán szezon hivatalosan június elejétől november végéig tart, augusztus és szeptember a kiemelt időszak. A turista szezon december elejétől április közepéig tart.

Japán

A hosszú ország szigeteit különböző éghajlat jellemzi. A téli hónapokat (decembertől februárig) hideg, száraz levegő jellemzi, havazással. A nagyobb városokban, mint Tokió, Oszaka, Nagoya, Kiotó általában 0-10°C között alakul a hőmérséklet. A nyári hónapokban (júniustól augusztusig) meleg és magas páratartalom jellemző. A nyár eleje, május közepétől júniusig csapadékosabb. A tájfun szezon, augusztustól októberig megnehezíti az utazást Okinawa környékén. A legjobb tavasszal, márciustól (a cseresznyefa virágzásakor) májusig és télen, szeptembertől novemberig utazni.

Jemen

Időjárása alapján Jemen 3 zónára osztható: Tihama (a Vörös-tengeri parti sáv), a felföldi területek (San’a), és a sivatagi területek. A parti területet november és február között a legjobb meglátogatni. A nyár nagyon meleg. Évente két monszun okoz esőket, március közepétől április közepéig és júliustól szeptemberig. A hőmérséklet decemberben 21°C körül, júniusban 40°C körül alakul. A páratartalom is magas. A magasabb területeken (1500-3500 m) az időjárás kellemes egész évben, bár délben melegebb, éjjel hűvösebb lehet az idő. Monszun San’a területét nem szokta érinteni, azonban az északkeleti területeken jelentős csapadék mennyiség hullik. Az átlag hőmérséklet San’a-ban 5°C novembertől januárig, júliusban a maximum 25°C. A sivatagos területeken a keleti és északi területeken nagy a forróság és a szárazság júniustól szeptemberig, az átlag hőmérséklet 25°C decemberben és 37°C júniusban. Sugutra szigetén egész évben kellemes az idő. Soha nincs túl meleg, vagy túl hideg, azonban nagyon szeles a sziget. A nyári monszun idején, májustól szeptemberig folyamatosan dél-nyugati szél fúj, az erős széllökésektől kezdve a hurrikán erősségűekig is számítani lehet. A monszun alatt a folyók kilépnek medrükből és utakat zárnak el. Ramadán alatt nem ajánlott az utazás, a hotelek zsúfoltak és a járatokat sűrűn törlik.

Jordánia

Az időjárás tavasszal és ősszel a legjobb utazás szempontjából, mert ekkor napközben sincs nagyon meleg. Áprilisban már meleg van és a vadvirágok ekkor nyílnak. A március északon még hideg, de Agaba környékén és a Holt-tengernél már kellemes. A tél hideg, Ammanban havazni is szokott, a sivatagban is fagy közeli a hőmérséklet, főként éjjel. Agaba kivétel, az átlag hőmérséklet napközben 20°C januárban. Nyáron az idő nagyon párás, a Jordán-völgyben a hőmérséklet a 36°C-ot is elérheti. A sivatagban is nagy a forróság, igaz itt száraz a levegő. Nyáron szokták a fesztiválokat rendezni, így jól fel kell szerelkezni nap ellen védő krémekkel és ruhákkal. Ramadán alatt a turistáknak nem illik nyilvános helyen enni, inni, dohányozni nap közben, így ilyenkor nem ajánlott utazni. Az ökoturisták által legjobban látogatott területek, mint Dana, Wadi Mujib és Ajlun nemzeti parkjai április és október között tartanak nyitva.

Kanada

Kanadába égész évben lehet utazni, de a legtöbben a nyárat választják, mert ebben az évszakban a legkellemesebb a hőmérséklet. Kanada nagy ország, a nyár is területenként is eltérő sajátosságokat mutat. A déli területeken késő májustól szeptember elejéig, északon késő júniustól szeptember elejéig, az első hóesésig tart. Márciustól májusig és szeptembertől októberig kevesebb a turista a kellemes idő ellenére. A tél hosszú, sötét és hideg. A legtöbb szabadtéri látványosság zárva, a sí központokat nem számítva. Québec városában, Torontóban és Winnipegben téli karneválokat szoktak rendezni.

Kanári-szigetek

Egész évben kellemes tavaszi idő jellemzi, így egész éves desztináció. A hőmérséklet nem esik 18°C alá télen, és 24°C alá nyáron. Nyáron a hőmérséklet 30°C fölé emelkedik. Mivel télen jobb az idő, mint Európában bárhol máshol, így december és március között zsúfolttá válhat, de az igazi főszezon júliustól szeptemberig tart. Kedvezőbb szezon ár tekintetében novembertől december közepéig, illetve áprilistól júniusig tart.

Kambodzsa

Az ország egész évben látogatható, a legjobb mégis decemberben és januárban utazni, mert a páratartalom alacsonyabb, kevesebb az eső, friss a levegő. Ez a főszezon, a turisták megszállják az országot. Február elejétől áprilisig emelkedik a hőmérséklet, a 40°C-ot is elérheti. Májusban és júniusban monszunra lehet számítani, emelkedik a páratartalom. Az esős időszak októberig tart, rövid záporokkal. Angkor növényzete ilyenkor burjánzik, az árkok vízzel telnek meg.

Kenya

A változatos domborzat miatt az időjárás is változó. A Kenyai-fennsík nyugati részét meleg, esős idő jellemzi egész évben. A legnagyobb esőzések áprilisban vannak, a legkevesebb eső januárban esik. 14-36°C között változik a hőmérséklet. A legkellemesebb időjárással a Rift-völgy és a központi felföld rendelkezik az országban. Az átlag hőmérséklet 10-28°C közötti, az esőzések két jelentősebb időszaka márciustól június elejéig, illetve októbertől november végéig tart. Kenya északi és keleti területén nagy melegre, 40°C feletti hőmérsékletre kell számítani. Az esőzéseket erős viharok kísérik. Július a legszárazabb, november a legesősebb hónap. A parton mindig magas a páratartalom, esőzések februártól májusig jellemzők. A monszun az északkeleti területeken októbertől áprilisig, a délnyugati területeken az év további részében jellemző. Az átlag hőmérséklet 22-30°C között mozog. (www.meteo.go.ke). A fő turista szezon januárban és februárban tart, ekkor a legmelegebb és legszárazabb az idő. A szafarira is ez az idő kedvez, így ez a legzsúfoltabb időszak, és az árak is ekkor a legmagasabbak. Júniustól októberig a gnúk ezrei vándorolnak a Serengetitől a Masai Mara Nemzeti Rezervátumba. Márciustól májusig nem tanácsos utazni, az állatok elbújnak, de a szúnyogok rajzanak.

Kína

Az ország időjárása szélsőséges. A legjobb Kínába tavasszal, márciustól májusig, vagy ősszel, szeptembertől novemberig utazni. A tél nagyon hideg, nyáron nagy a forróság. A középső területeken, pl. Shanghai, a nyár (áprilistól októberig) hosszú, forró és párás. Hainan és Hong Kong környékén szintén meleg az áprilistól szeptemberig tartó nyár, a hőmérséklet elérheti a 38°C-ot. Hainan-szigetén a tél rövid és nem túl hideg. Pekingben kellemes az ősz. Tibetben ingadozó a hőmérséklet, éjjel fagypont közeli, napközben elérheti a 38°C-ot, de árnyékban hűvös a hőérzet. A tél kiugróan hideg és erős a szél. Nemzeti ünnepeken, Kínai Újév, május 1., október 1. a városok még zsúfoltabbá válnak és az ügyintézés is sokkal nehézkesebb.

Kolumbia

Az egyenlítőhöz való távolsága kis hőmérséklet ingadozást eredményez egész évben. A hőmérséklet a domborzattal együtt változik, a meleg síkságoktól a fagyos Andok csúcsáig. A hőmérséklet 1000 méterenként 6°C-ot esik. A magasság a napi hőingadozást is befolyásolja. Minél magasabban vagyunk, annál nagyobb a hőmérsékletváltozás is. Míg nappal meleg van, az este fagyos. A városokban a hőmérséklet nappal és este is állandó. Két évszak van, nyáron a száraz, télen a csapadékos évszak. Az évszakok országszerte eltérnek, az El Niño és La Niña is nagy befolyással van az időjárásra. Az Andokban két esős és két száraz évszak van egy évben. A fő száraz évszak december és március, a másik július és augusztus között tart. Los Llanos területén a száraz időszak december és március között tart, az év további részében esik. Az Amazonas dzsungelében szinte egész évben esik. A legjobb a száraz időszakban, decembertől márciusig, vagy júliustól augusztusig utazni. A legzsúfoltabb időszakok: december végétől január közepéig, a húsvét, és június közepétől július közepéig.

Kuba

A főszezon az alábbi időpontokra esik: karácsony, húsvét, július és augusztus. Ilyenkor nagy a zsúfoltság és jóval magasabbak az árak, így érdemes januártól májusig utazni, mikor az idő ugyanolyan jó, de kevesebben vannak. A hurrikán szezon júniustól novemberig tart.

Laosz

Az időjárást a monszunok határozzák meg. A dél-nyugati monszun május és július között érkezik és novemberig tart. Februárig száraz időszak következik alacsonyabb hőmérséklettel, és hűvös szellővel. A hőmérséklet a Mekong-folyó völgyében 15-38°C között alakul, míg a Xieng Khuang hegységben 0°C-ig eshet estére. Legjobb novembertől februárig utazni, hisz ekkor esik a legkevesebbet.

Libanon

Mediterrán éghajlatú, meleg és száraz nyáron, hideg és esős télen. Nyáron a páratartalom nagyon magas a parton, a napi középhőmérséklet 30°C, mely estére sem mérséklődik. A tél mérsékelt, a napi középhőmérséklet 15°C. A hegyekben a nyár hűvösebb, az átlag hőmérséklet 26°C, az esték hidegek és havazásra is lehet számítani 1300 m fölött. Tavasszal és ősszel az idő kellemesen meleg, ekkor legjobb utazni. Télen az eső és a felhős idő elronthatja a városnézést, és a magasabb területeken a havazás okozhat akadályt a közlekedésben. (A kedvező árú szállodákban nincs fűtés, érdemes előre érdeklődni.) Azonban a téli sportok szerelmesei számára az idő megfelelő. A főszezon júniustól szeptember közepéig tart, ekkor az árak magasabbak.

Líbia

Novemberben, és februártól áprilisig a legjobb az időjárás. Nyáron, júniustól szeptemberig nagyon meleg, az átlag hőmérséklet a tengerparton 30°C fölötti és magas a páratartalom. A sivatagban május közepétől októberig a hőmérséklet az 55°C is elérheti, az éjszakák viszont fagyosak.

Madagaszkár

Egész évben jó az időjárás, kivéve januártól márciusig, amikor is az erős esőzések az utakat járhatatlanná teszik és ciklonok is előfordulnak. A legjobb áprilisban, októberben és novemberben utazni. A magasabb területeken azonban ilyenkor hideg lehet. A nyugati, délnyugati területeken a nyár meleg, a téli hónapokban az időjárás kellemes. A legtöbb eső északkeleten júliustól szeptemberig esik, ilyenkor a hajózás veszélyessé válhat. Az átlag hőmérséklet 30°C körül alakul a partoknál, és 25°C körül a magasabb területeken. Antananarivo-ban és más magasabb területeken télen a hőmérséklet 10°C-ig is eshet napközben. Júliustól augusztusig általában zsúfoltak a turisták által látogatott területek.

Malajzia

Meleg és párás idő van egész évben. A hőmérséklet ritkán esik 20°C alá, még estére sem, napközben viszont 30°C fölé emelkedik. Egész évben eshet az eső, a félszigeten szeptembertől márciusig kell nagyobb esőkre számítani, az északi parton a monszunesőzés novembertől februárig tart. A nyugati parton a monszun májustól októberig tart. Borneon a monszun kevesebb esőt hoz.

Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek trópusi éghajlatát két évszakra lehet osztani, a száraz északkeleti monszunra, mely decembertől márciusig tart és a nedves délnyugati monszunra, mely májustól novemberig tart erős széllel és esővel. Áprilisban tiszta az idő, csendes a víz és nagy a hőség. A hőmérséklet mindig 30°C körül alakul. A főszezon decembertől áprilisig tart, ekkor kevesebb az eső és alacsonyabb a páratartalom. Búvárkodni egész évben lehet a korallzátonyok közelében, a nyugati partoknál jobbak a látási viszonyok májustól novemberig és keleten decembertől áprilisig. A szörfösöknek márciustól októberig kedvez az időjárás, és ekkor a szállások ára is kedvezőbb.

Marokkó

Legjobb tavasszal utazni, március közepétől májusig, mert az egész országban buja és zöld a növényzet, vagy ősszel, szeptembertől novemberig, mert a nagy nyári meleg ekkor elviselhetővé mérséklődik. Figyelembe kell venni a ramadan ünnepét, mert a hivatalok, éttermek, kávézók nyitvatartását befolyásolja.

Málta

Legjobb tavasszal utazni, március közepétől májusig, mert az egész országban buja és zöld a növényzet, vagy ősszel, szeptembertől novemberig, mert a nagy nyári meleg elviselhetővé fokozódik. Figyelembe kell venni a ramadan ünnepét, mert a hivatalok, éttermek, kávézók nyitva tartását befolyásolja.

Martinique

Egész évben trópusi éghajlat jellemzi, a főszezon a száraz időszakra tehető, mely decembertől májusig, ekkor az átlag hőmérséklet 26°C körül alakul. Az esős évszak júniustól november végéig tart, a nagyobb esőzések augusztusra és szeptemberre tehetők, amikor hurrikán is várható. A páratartalom magas, márciusban és áprilisban 80%, októberben és novemberben 87%.

Mauritius

Trópusi éghajlat jellemzi, egész évben meleg van, de nem fülledt a levegő. A nyár decembertől áprilisig tart, magas páratartalommal, monszunesőkkel. Májustól novemberig az idő hűvösebb és szárazabb. A legjobb áprilisban, májusban, novemberben és decemberben utazni. Januárban és februárban tart a ciklon szezon, mely viharos esőket hoz, és nem kedvez a vízi sportok és a búvárkodás szerelmeseinek. A partokon az átlag hőmérséklet nyáron 25-33°C, télen 18-24°C. A belső területeken általában 5°C-kal van hűvösebb. A magasabb területek esősebbek és felhősebbek. A szél júliusban és augusztusban a legerősebb.

Mexikó

A tengerparti és alacsonyan fekvő területeken meleg és párás az idő májustól szeptemberig. Ekkor kell nagyobb esőzésekre is számítani. Az ország belső területein a hőmérséklet kellemesebb, novembertől februárig hidegre is számítani kell. Júliustól augusztusig tart a főszezon, mind a külföldi, mind a helyi turisták ekkor utaznak. December közepétől január elejéig és más ünnepekkor is sokan utaznak, így ebben az időszakban jóval előre le kell az utazást foglalni.

Myanmar

Novembertől februárig a legjobb utazni. A hőmérséklet a hegyekben hideg. Február közepétől áprilisig nagyon meleg van, utána jön az esős időszak május közepétől október közepéig.

Namíbia

Namíbia éghajlatát domborzati adottságai határozzák meg. A Namíb- sivatagban nyáron a hőmérséklet 40°C fölé emelkedik, de fagypont közelébe esik éjszakára. A legnagyobb esőzések észak-keleten jellemzők. Az északi és belső területeken október és december között kisebb esőzések, januártól áprilisig pedig heves viharok jellemzők. Windhoek városába szeptembertől áprilisig a legjobb utazni.

Nepál

Tipikusan monszunos időjárása van. A száraz időszak októbertől májusig, az esős júniustól szeptemberig tart. Ősszel, szeptembertől novemberig és tavasszal, márciustól májusig jó az idő, ekkor érdemes leginkább utazni. Októberben és novemberben, a monszun után a természet zöldell, friss és tiszta a levegő, a Himaláját tökéletesen látni. Decemberben és januárban a klíma és a látási viszonyok még jók, bár a magasabb területeken nagyon nagy a hideg. Februártól áprilisig is jó utazni, az idő melegszik, a magasan fekvő területekre nem olyan nehéz felmenni. A látási viszonyok már nem olyan jók, azonban ilyenkor virágoznak a rododendronok és más virágok. Májusban és júniusban nagyon meleg van, szinte mindig 30°C fölötti a hőmérséklet. Augusztusban és szeptemberben a legjobb ellátogatni Kathmanduba és Tibetbe.

Omán

A legjobb Ománba november és március közepe között utazni, mikor a hegyekből hűvös, friss levegő érkezik, a napi hőmérséklet 25°C-ig emelkedik. Az év többi részében, leginkább május és augusztus között, nagyon meleg és párás az idő. Június közepétől augusztus végéig Omán déli részében az esős időszak hoz enyhülést a nyári melegben. A fő turista szezon északon novembertől március közepéig tart.

Paraguay

A nyár nagyon meleg, a tél viszont kellemes hőmérsékletű. A déli területeken magas a páratartalom, egész évben eshet az eső. A brazil határnál ez éves csapadék mennyiség 2000 mm, Asunción környékén 1500 mm. A dombságok nem haladják meg a 600 m-t, így a hőmérséklet egységesen magas nyáron. December és február között a legmagasabb átlaghőmérséklet 35°C, télen a hőmérséklet 6-22°C között ingadozik.

Peru

3 éghajlati övezetre oszthatjuk Perut. A trópusi Amazon keleten, a száraz, sivatagi part nyugaton és az Andok hegység. Az Andokban a napi hőmérséklet 10°C alatti, éjjel tovább esik fagypont alá. Júniustól augusztusig tart a száraz évszak, a csapadékos hónapok decembertől márciusig tartanak. A partoknál a legmelegebb időszak decembertől márciusig tart. Nagyon ritkán esik az eső. Az esőerdőben szinte mindig esik, de csak ritkán esik néhány óránál tovább. Az El Niño hatását átlagosan 7 évente érezteti, sok esőt és áradást okozva a partoknál, általában karácsony környékén. A fő turista szezon júniustól augusztusig tart. Egybeesik a hűvösebb, száraz Andoki időjárással és az európai és észak-amerikai nyári vakációval. Ilyenkor a legjobb megmászni a Machu Picchut. A helyiek a partokat a legmelegebb és párásabb időben látogatják, december végétől márciusig. Az ország közepén és déli területein az év további részében a garúa, azaz parti köd száll a területre. Északon, a tengerparton több a napsütés, a napozni vágyók egész évben látogathatják.

Qatar

Az év egyik felében, nyáron (májustól szeptemberig) az időjárás nehezen elviselhető. Az átlag hőmérséklet 35°C, de a hőmérő higanyszála elérheti az 50°C-ot is. A páratartalom 90% és sűrűn kell homokviharokkal is számolni. A téli hónapok sokkal enyhébbek és kellemesek. Esőre decemberben és januárban lehet leginkább számítani.

Rarotonga

A Cook-szigetek egész évben jó úti cél, az évszakok nem hoznak nagy változást az időjárásban, a hőmérséklet télen, májustól októberig 18-28°C között alakul, míg nyáron, novembertől áprilisig 21-29°C között. A szigeteken nem jellemző a magas hőmérséklet vagy páratartalom, azonban sűrűn eshet az eső. Rarotonga magas hegyeinek köszönhetően magas páratartalommal rendelkezik. Az eső csak ritkán esik napokon keresztül, de érdemes vízálló ruhát is magunkkal csomagolni. A legjobb szeptemberben és októberben utazni, ekkor a legoptimálisabb a hőmérséklet és a páratartalom. A március és április is jó időszak az utazásra, mert ekkorra véget ér a ciklon szezon, így az ég tiszta és napos. A nedves időszak decembertől márciusig tart, 25 cm eső esik havonta, ekkor kell ciklonokra számítani. Közepes erősségű ciklonok évtizedenként 2-3, míg erősebb 20 évente egyszer sújtja a szigeteket, bár 2005-ben 5 hét alatt 5 ciklon söpört át a szigeteken, mutatva, hogy a felmelegedéssel a ciklonok is egyre kiszámíthatatlanabbá válnak. A nedves időszak a legmelegebb és a legmagasabb páratartalmú évszak. A téli hónapok hidegek lehetnek, így érdemes kabátot is csomagolni. A karácsonyi és új évi időszak nagyon zsúfolt, mert ekkor a helyiek hazatérnek az ünnepekre Ausztráliából és Új-Zélandról.

Reunion

A meleg, esős nyár áprilistól decemberig tart, a hideg, száraz tél áprilistól októberig. Ciklonra decembertől márciusig lehet számítani. A hőmérséklet a tengerparton 22°C körül alakul télen és 27°C körül nyáron. A hegyekben 11-18°C körül alakul a hőmérséklet, felhős és sok csapadékra kell számítani. A főszezon júniustól szeptemberig tart, de áprilisban is érdemes utazni.

Samoa

A legjobb május és október között utazni, ekkor tart a száraz szezon. A fesztiválokat is ekkor tartják. A csapadékos időszak, novembertől áprilisig tart, ekkor kell a ciklonokra is számítani. A legnagyobb vihart 2005-ben az Olaf nevű ciklon okozta. Decemberben és januárban a helyiek hazatérnek Új-Zélandból, Ausztráliából és az USA-ból, így ez az időszak zsúfolt. Az átlaghőmérséklet a partokon 26,5 °C, a magasabban fekvő területeken alacsonyabb a hőmérséklet. A páratartalom átlagosan 80%.

Seycelles-szigetek

Időjárását a passzát szelek határozzák meg. Meleg, nedves levegőt hoznak októbertől áprilisig és hűvös, száraz időt májustól szeptemberig, azonban felkorbácsolják a hullámokat, így érdemes védett partot keresni. A március és április, illetve október és november általában szélmentes és nyugodt időjárású. Az eső hirtelen kezd esni. Január a legcsapadékosabb hónap, július és augusztus a legszárazabbak. A hőmérséklet egész évben 24-32°C között alakul. Ugyan a sziget nem esik ciklon zónába, hatása érezhető december és március között. A főszezon decemberben, januárban, júliusban és augusztusban van.

Sri Lanka

Trópusi éghajlat jellemzi, két évszak határozza meg az időjárást. Májustól augusztusig az ún. Yala monszun hoz esőt a sziget dél-nyugati részén, míg a száraz évszak decembertől márciusig tart. Az ún. Maha monszun októbertől januárig tart észak-keleten, míg a száraz évszak itt májustól szeptemberig tart. Az átlaghőmérséklet Colomboban és az alacsonyan fekvő területeken 27°C. Magasabban fekvő területeken az átlaghőmérséklet 20°C, a hegyekben 16°C. A tenger 27°C-os egész évben. Legjobb a száraz évszakban utazni, decembertől márciusig tart a főszezon. Július és augusztus a fesztiválok ideje, mely megemeli a szállásárakat.

Szenegál

A főszezon novembertől februárig tart, az idő ekkor száraz és kellemes. A napi hőmérséklet 24°C körül alakul. A legtöbb zenei fesztivált decemberben és márciustól júniusig tartják. Az esős időszakban, júliustól szeptemberig az utak járhatatlanok, így a nemzeti parkokat nem lehet megközelíteni, így a legtöbb zárva tart. Ugyanakkor a természet nagyon szép és a hotelek akár fél áron is adják a szállásokat.

Szingapúr

Szingapúr időjárása meleg és esős. A hőmérséklet nem esik 20°C alá és 30°C –ig emelkedik nap közben. Eső és pára egész évben jellemző. Az eső olyan hirtelen jön, mint megy, és helyére napsütés érkezik. Az esős időszakban, novembertől januárig szinte minden nap esik, de nem egész nap. A száraz évszak májustól júliusig tart.

Szíria

Szíria mediterrán éghajlatú. A nyár meleg és száraz, a tél hideg és csapadékos a part mentén. Az átlag napi hőmérséklet nyáron 29°C, míg télen 10°C. A sivatagban a hőmérséklet nyáron 40-46°C között alakul, és kevés csapadék esik. Télen a hegyekben nagy a hideg. Tavasszal és ősszel a legjobb utazni az enyhe időjárás miatt. A főszezoni időszakok: húsvét, július, augusztus, október és az iszlám vallási ünnepek.

Tahiti & Francia Polinézia

A száraz téli évszak májustól októberig tart, ekkor a legérdemesebb utazni. Az időjárás hűvösebb és kevesebb a csapadék. A hőmérséklet novembertől áprilisig, a nyári hónapokban emelkedik, azonban borongós, párás és csapadékos az idő. Az éves csapadék háromnegyede ekkor esik és erős viharokra, és esőkre kell számítani. Francia Polinézián a főszezon júliusban és augusztusban van, de a karácsonyi, újévi, időszak, illetve február, március, a húsvéti hét, május eleje és október eleje is nagyon zsúfolt. A búvárkodásra a lehetőség egész évben adott, minden évszak hoz felfedezni valót. A szörfözés is egész évben lehetséges, azonban a vitorlásoknak nem kedvez az időjárás novembertől márciusig.

Thaiföld

Legjobb november és február között utazni, mert ezekben a hónapokban esik a legkevesebb eső és a hőmérséklet sem olyan magas. Ez a főszezon, ekkor tartják a nemzeti és helyi jelentőségű fesztiválokat. Ha az utas a hegyekbe készül az északi területeken, a nyári hónapok, március és május, illetve az esős hónapok eleje, június, július is alkalmas az utazásra. Más területeken azonban ebben az időszakban a hőmérsélet 40°C fölé is emelkedhet és éjjel sem enyhül sokat. Ilyenkor az ország déli régiója jó választás. A főszezon novembertől márciusig tart, majd ezt követi a júliusi és augusztusi hónapok látogatottsága. Kevésbé zsúfolt, kedvezőbb ár kategóriájú időszak áprilistól júniusig, valamint szeptemberben és októberben van.

Tajvan

Tajvan szubtrópusi éghajlattal rendelkezik. A tél a déli országrészben enyhe, észak felé egyre hidegebb van. Tájfun nyár végétől ősz közepéig várható, főként a keleti partoknál. Nyáron nagyon meleg és nyirkos az idő. Tavasszal és ősszel a legkellemesebb. Tajvanon előfordulhat földrengés, némelyek kisebb földremegéseket idéznek elő, némelyek pusztítóak. Utazásra az ősz, szeptembertől novemberig a legalkalmasabb, az idő meleg és száraz, a légszennyezés nem magas és az árak is alacsonyak. Tavasszal az idő kiszámíthatatlan, lehet száraz és tiszta, de felhős és nyirkos is, sőt még homokvihar is érkezhet Kína felől. Nyáron érdemes júniustól augusztusig az északi partokat látogatni, de ilyenkor van szezonja a tájfunoknak is. Nyáron van a főszezon a szigeten, ilyenkor tele van turistával.

Tanzánia

Egész évben trópusi éghajlattal rendelkezik, de területenként sajátos jellemzőket mutat. A tengerparton az idő meleg és párás, de monszunokra kell számítani. Két fő időszakot különböztetünk meg: masika idején, március közepétől májusig szinte minden nap heves esőzések vannak, míg az ún. mvuli alatt enyhe esőre lehet számítani novemberben, decemberben és néha még januárban is. A belső területeken hűvösebb és szárazabb az idő, a hegységekben a hőmérséklet néha 15°C-ig esik estére. A leghűvösebb hónapok országszerte júniustól októberig, a legmelegebbek decembertől márciusig tartanak. Bár egész éves desztináció, a főszezon júliusban és augusztusban van. Október és november is nagyon jó az utazásra, kevésbé zsúfolt és a természet is akkor virul ki. Márciustól májusig, a legesősebb időszakban ugyan jól lehet kirándulni, azonban néhány út járhatatlanná válik, ekkor több hotel is bezár. Az alacsonyabban fekvő területeken a malária is veszélyt jelenthet.

Trinidad & Tobago

Egész évben állandó a hőmérséklet. A napi átlaghőmérséklet 27°C, a páratartalom 75%. Az esős (júniustól novemberig) és a száraz (decembertől májusig)évszakot különböztethetjük meg. A főszezon januártól márciusig tart, a legtöbben februárban van, a Karnevál miatt. Októbertől decemberig és áprilistól júniusig kevésbé zsúfolt és drága, de esőre lehet számítani. Hurrikán és heves viharok nem szoktak előfordulni.

Tunézia

Az ország mediterrán éghajlattal rendelkezik, meleg és száraz nyárral és enyhe téllel. A legjobb tavasszal utazni, március közepétől május közepéig. A nyár a tengerpartra utazóknak ajánlott, ekkor van a főszezon. A sivatagi kirándulásokra késő ősz, november a legalkalmasabb, mert nyáron nagy a forróság.

Új-Zéland

A déli szigeten a Déli-Alpok felfogja a Tasmán-tenger felöl érkező nedves levegőt, így a hegy nyugati oldalán csapadékos az idő, a keleti oldalán viszont száraz. Az északi sziget nyugati oldalán a magas vulkánok több esőt vonzanak, mint a keleti lejtők. A melegebb főszezoni hónapok, novembertől áprilisig kedveznek a szabadidős tevékenységnek. Nyáron, decembertől februárig tartják a bor és gasztronómiai fesztiválokat, koncerteket és sporteseményeket. Júniustól augusztusig tart a síelők főszezonja. Az iskolai szünet december közepétől február elejéig tart, ekkor nagyon zsúfolt az ország, jobb elkerülni ezt az időszakot. Október, november, április és május jobb időszak az utazásra. A déli szigeteken néhány fokkal hűvösebb van, mint az északi szigeten. Új-Zéland tengerparti klímája gyors időjárási változásokat okoz, így bármikor is utazunk, minden időjárásra legyünk felkészülve.

Uruguay

A legtöbb látnivaló a partokhoz köthető, a legtöbb turista nyáron érkezik. Április és november között az idő szeles, esős és hűvösebb, júliusban az átlag hőmérséklet 11°C. A parton nyáron fullasztóan meleg van, az ország belsejében hűvösebb az idő. Januárban az átlag hőmérséklet 21-26°C körül alakul.

USA

Amerika egész éves desztináció, valahol mindig jó az idő. Bővebben az aktuális időjárástól: www.weather.com. A déli területeken nyár végétől tart a hurrikán szezon.

Venezuela

Közel fekszik az egyenlítőhöz, így a hőmérséklet nem sokat változik, csak a domborzat függvényében. 1000 méterenként 6,5 °C-t esik a hőmérséklet. A turista szezon egész évben tart. A száraz évszak novembertől májusig tart, míg a csapadékos évszak az év további részében. A száraz évszakban kellemesebb utazni, főleg a kirándulóknak és városnézőknek kedvez, míg a vízesések az esős évszakokban sokkal intenzívebbek, a száraz évszakban kevésbé látványosak és hajóval néha megközelíthetetlenek. A venezuelaiak szeretnek az ünnepekkor utazni, a közlekedés és szállások ekkor zsúfoltak és drágábbak is.

Vietnám

Az éghajlat területenként változik, azonban főként két monszun időszak határozza meg az időjárást. A téli monszun észak-kelet felől érkezik október és március között, ilyenkor az idő igen hideg és borús az északi területeken, de száraz és meleg délen. Áprilistól vagy májustól októberig a nyári monszun meleg, párás időt hoz az egész országra, kivéve a hegységeket. A legjobb az áprilisi, májusi vagy októberi hónapokban utazni. Akik délre vágynak, azok válasszák a novembertől februárig tartó száraz, hűvösebb időjárású időszakot. Júliustól novemberig kegyetlen és kiszámíthatatlan tájfunok sújthatják Vietnám közepét és északi részét, mely a leglelkesebb utazó kedvét is elveheti. A legzsúfoltabb időszak novembertől márciusig, illetve júliusban és augusztusban van. Május, június és szeptember már csendesebb.

Zimbabwe

Magas fekvése kedvező időjárást ad az országnak. Nyáron, novembertől áprilisig a hőmérséklet magasabb, míg télen, májustól októberig hűvösebb. Nem jellemzi szélsőséges hőingadozás. Nyáron, az esős időszakban az idő szép, azonban a délutánok vagy esték viharosak. Szafarizni szeptember és október a legideálisabb.

Zöldfoki-szigetek

Egész évben kellemes az időjárás. Az esős évszak augusztus közepétől október közepéig tart, de ilyenkor is hetek telhetnek el komolyabb esőzések nélkül. A napi hőmérséklet kiegyensúlyozott, nem esik túl sokat a hőmérséklet estére. A nyár hűvösebb, mint Európában, májustól novemberig az átlag hőmérséklet 29°C, kivéve a déli szigeteket. Decembertől márciusig a napi átlag hőmérséklet 19°C. A téli hónapokban a Szaharából érkező viharos, poros szelekre lehet számítani.

A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Az utas által készített opcionális foglalás nem számít véglegesnek. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek.Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény).